Nieuws & Verslagen

Nieuws, wedstrijdverslagen, aankomende evenementen et cetera vind je hier.

Mohamed Ben Said per direct aan de slag als trainer Heren 1 bij S.V.V.V. Taurus

De TU Delft en S.V.V.V. Taurus hebben besloten dat Mohamed Ben Said per direct start als trainer van Heren 1 aankomend halfjaar. Said traint het S.V.V.V. Taurus team Vrouwen 1 al langer en staat bekend om zijn positieve instelling. Said zal het aankomende halfjaar naast zijn normale werkzaamheden ook de training van Heren 1 op zich nemen.
Met Said aan het roer hoopt S.V.V.V. Taurus het huidige seizoen in de bovenste regionen van de derde klasse mee te kunnen blijven doen en het seizoen goed af te sluiten. De TU Delft en S.V.V.V. Taurus wensen Mohamed Ben Said veel succes toe in zijn nieuwe rol.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Gisteren werd 2018 weer passend ingeluid met het jaarlijkse oliebollentoernooi. Na een spannende, licht aangeschoten groepsfase en een spetterende finale, was het uiteindelijk het team van Taurus Bestuur 70+71 dat er met de winst vandoor ging! De kolkwedstrijd werd gewonnen door team Link.
Namens Taurus een sportief 2018 toegewenst, moge er ook dit jaar weer vele wedstrijden gewonnen worden!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Oud en nieuw komt er weer aan en dat betekent oliebollen! Daarom vindt ook dit jaar weer het jaarlijkse Oliebollentoernooi plaats op zaterdag 6 Januari. Schrijf je in met je club, huis of team! Dinsdag 19 december en donderdag 21 staan we in de voorzaal voor de inschrijvingen. Dit kan ook via de google Forms link:
goo.gl/forms/PncQWaP0KI8QvS9W2

Kusjes,
TEC 4
... See MoreSee Less

Oliebollentoernooi 2018

January 6, 2018, 1:00pm - January 6, 2018, 12:00pm

Oud en nieuw komt er weer aan en dat betekent oliebollen! Daarom vindt ook dit jaar weer het jaarlijkse Oliebollentoernooi plaats op zaterdag 6 Januari. Schrijf je in met je club, huis of team! Dinsda...

View on Facebook

Willem Lok en S.V.V.V. Taurus in winterstop uit elkaar.

De wegen van trainer Willem Lok en S.V.V.V. Taurus Heren 1 scheiden in de winterstop, na drie jaar trouwe dienst. Door een verandering in de werkomstandigheden van Willem is er in goed overleg met het bestuur van de voetbalvereniging en de TU Delft besloten het contract te ontbinden.

Lok heeft het voor elkaar gekregen om de stieren aan het voetballen te krijgen wat vorig jaar resulteerde in een promotie naar de derde klasse. Ook dit jaar presteert het eerste elftal van Taurus boven verwachting, wat heeft geleid tot de huidige, respectabele derde plek.

We willen Lok namens Taurus bedanken voor drie mooie jaren en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe baan.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Taurus 8 – DHC 3 [ 0 - 2 ]
Om 2 uur bij de aftrap van Taurus 8 tegen DHC 3 scheen het zonnetje en leek het erop dat er een prachtige voetbalzondag op het programma stond.
Echter bleek het weer na ongeveer 20 minuten even wisselvallig te zijn als het spel van de Overmacht. Het enige wat Taurus fout deed, dat ijzersterk aan de wedstrijd begon, was het verzuimen van de veelvoudige kansen die het kreeg.
Al snel was duidelijk dat de verdediging van de tegenstanders er niet zoveel van bakte en actie na actie zorgde voor een spectaculair aanzicht vanaf de lijzijn, waar er meer Ooh’s en Aah’s te horen waren dan in een gemiddelde pornofilm.
Echter, toen de miezer regen uit de hemel kwam vallen, stagneerde de prachtige aanvallen van de mooi-weers-voetballers van de Overmacht. De tegenstander kreeg de tijd om wat meer in de wedstrijd te komen, wat zorgde voor minder grote kansen en minder goed spel van de Overmacht.
Er begon enige frustratie te ontstaan binnen de gelederen van Taurus, helemaal toen Roel Voets genegeerd werd door de zijlijn. De chaotische wissel die hierop volgde, trok door in het spel van de Overmacht, dat steeds minder gestructureerd werd, maar nog steeds alle schijn had van een makkelijke overwinning op DHC.
Net voor het rustsignaal was er nog een enorme kans door een ingestudeerde variant, waarbij Rutger vanuit een vrije trap zijn feilloze precisie liet zien, door de bal precies in de voeten van Frank te plaatsen, die maar nét niet de bal langs de keeper wist te werken.
In de rust werden meerdere wissel doorgevoerd gezien er blessures waren aan de kant van Taurus. Voets kon niet meer in het veld terugkeren door een verrekte lies, Scheppie had ook ergens last van en JP moet een aantal maanden aan de kant blijven in verband met een gescheurde kruisband.
Dit mocht de pret niet drukken want de tweede helft begon beheerst, al was het mooie weer en spel van de eerste 20 minuten niet meer terug te vinden. De sfeer sloeg ook wat meer om. De tegenstander probeerde het spel van Taurus nog meer te ontregelen door meer dan één harde tackles uit te delen, die gelukkig geen extra blessures opleverden.
Dat het gebrek van een doelpunt de motivatie niet ten goede deed, was goed zichtbaar in het slordiger worden van het gehele spel. Dit moest helaas zich manifesteren in een penalty, nadat de hiervoor als paardenreet verkozen Hairy de bal probeerde weg te werken, maar in plaats van de bal een speler van de tegenstander een aantal meters de lucht in te schieten.
Gelegenheidskeeper Cas, die tot dan toe een geweldige foutloze wedstrijd keepte, was kansloos door een geplaatste bal in de hoek. Dat deze onterechte achterstand het moreel van de Overmacht had gebroken was evident toen ongeveer 10 minuten later ook nog eens de 0-2 viel door een schot vanaf de 16, waar de verdediging daarvoor weinig had weggeven.
Het weer werd alleen maar slechter, net als het humeur van Taurus, maar ook de sportiviteit van de tegenstander. Het einde van de wedstrijd werd dan ook ontsiert door een aantal onnodige harde tackles met als kers op de taart een gestrekte sliding op Robbert, die hierdoor even zijn zelfbeheersing verloor.
Dat het onzin is dat je de moreel bovenliggende partij bent als je met 0-2 voorstaat, lieten een aantal spelers van DHC nog even zien, waarbij Jorrit ‘Zwitserland’ van der Spek het er het slechts vanaf bracht, door een nekklem te ontvangen waar de Nederlandse Politie nog trots op was geweest.
De Overmacht heeft 3 onnodige punten laten liggen, maar koppies omhoog, op naar de volgende zonnige zondag!
... See MoreSee Less

View on Facebook

De kraker van Delft en omstreken staat weer op het programma voor komend weekend: Taurus vs Ouwe Schoen. Deze wedstrijd is zo veel meer dan een wedstrijd en staat symbool voor de eeuwenoude strijd tussen paap en pik.

Dit maal wordt Taurus vertegenwoordigd door 6. Zij staan nu op de prachtige 6e plek en om die plek te behouden moet er gewonnen worden van die pikken van Ouwe Schoen. Dus kom allemaal kijken komende zondag 10.00 uur!
... See MoreSee Less

Taurus 6 - Ouwe Schoen 4

October 29, 2017, 10:00am - October 29, 2017, 5:45am

De kraker van Delft en omstreken staat weer op het programma voor komend weekend: Taurus vs Ouwe Schoen. Deze wedstrijd is zo veel meer dan een wedstrijd en staat symbool voor de eeuwenoude strijd tus...

View on Facebook

Een historisch moment is aangebroken: De elitestieren van Taurus 1 staan voor het eerst in de clubgeschiedenis bovenaan in de 3e klasse!

De ongeslagen status na 5 wedstrijden moet natuurlijk wel in stand gehouden worden. Kom daarom lekker kijken om 14.30 uur op het prachtige veld 1 en steun de mannen van het eerste naar hun 6e wedstrijd op rij ongeslagen! Na het gelijk spel van vorige week is de steun meer dan ooit nodig, zeker tegen het atlijd lastige ODB. Dus kom lekker genieten van het voetbal en help Taurus weer Europa in.
... See MoreSee Less

Taurus 1 - ODB 1

October 29, 2017, 2:30pm - October 29, 2017, 10:15am

Een historisch moment is aangebroken: De elitestieren van Taurus 1 staan voor het eerst in de clubgeschiedenis bovenaan in de 3e klasse! De ongeslagen status na 5 wedstrijden moet natuurlijk wel in s...

View on Facebook

SVVV Taurus 2 - HVV 4 [4 - 1]

De weltmeisters van Taurus 2 hebben het voetbal weer opgepakt. Na, wat voelde als, twee nederlagen van de afgelopen weken moest er verandering komen. Cees van der Ende vond dat er maar eens een wat uitgebreidere bespreking voorafgaand aan de wedstrijd mocht worden gehouden om iedereen op één lijn te krijgen en de basis recht te trekken. Deze voorbereiding bleek een uitzonderlijk goede start met zich teweeg te brengen, aangezien in de eerste minuut de tegenstander de bal uit hun eigen net mag vissen. Taurus 2 begon scherp aan de wedstrijd en een terugspeel bal die de keeper vrij matig aannam was voldoende voor Martijn Verveer om deze over te nemen en tussen de palen te krijgen, wat overigens de laatste tijd ook een uitdaging op zichzelf was.
De tegenstander vond, gok ik, twaalf uur spelen veels te vroeg, aangezien nog geen minuut later invaller Karo uit het eerste de bal ontfutselt van de tegenstander, direct Thijs Seppen weet te bereiken die het net weet te vinden. Een droomstart dus.
De taktiek was om zoveel mogelijk druk uit te oefenen op hun verdediging en wie anders dan verdedigers weten goed druk te zetten. Met deze gedachte mocht invaller Tom Pak, die zijn debuut maken op de linkervleugel. Dat is natuurlijk even wennen, aangezien je normaal gesproken kan wachten tot de bal (met tegenstander) naar je toekomt: "Je moet niet op de bus wachten, die is namelijk niet op die positie te vinden.", aldus Cees.
Verder uitte deze taktiek op meerdere grote kansen om de voorsprong uit te breiden, echter kozen zij meer voor de statistieken dan de doelpunten.
De tweede helft stagneerde wat in het begin. Hier en daar waren nog kansen aan beide kansen. Zo ook Karo die een voorzet weg wilde slaan in het zestienmetergebied en de scheidsrechtster de bal op de stip legde. 2 - 1.
Taurus 2 kon weer extra hard aan de bak, aangezien de tegebstander bloed rook. Ze zetten veel pressie op onze verdediging, wat resulteerde in een hoop counter aanvallen. Uiteindelijk wist Seppen Martijn te vinden voor het doel, die de bal beheerst achter de keeper speelde. Dit bleek de genadeklap te zijn. Het middenveld liep niet meer terug, de verdediging begon op iedereen te schelden en Seppen maakte maar een sprint het veld over na een lange solo de wedstrijd op het slot te gooien met 4 - 1.
Klasse gedaan mannen!
... See MoreSee Less

View on Facebook

SVVV Taurus 1 - WIK 1 [4-0]

Zondagmiddag 8 oktober, een wedstrijd om nooit te vergeten. Met een lekker bedekt dak boven ons hoofd, waar zo nu en dan de zon doorheen kwam, was het om half 3 weer tijd om de bal te laten rollen. Nadat de gaten in het net dicht gemaakt waren en de keeper van WIK weer fit was na een mooi avontuur op oktoberfest floot de scheids en konden we weer hopen op een spektakel. Het was de 18e minuut toen de Taureanen gevaarlijk werden. Een mooi lobpassje van Lennart over de 4 mans verdediging heen, waar Freek heen was gelopen als schaduwspits. Met een prachtige controle van Freek dacht de keeper, ‘dit kan ik niet laten gebeuren’. Hij komt uit met een trap a la Nigel de Jong en trapt Freek door de midden. Dit kon maar 1 ding betekenen: de bal op de stip. Keeper geel, Taurus een strafschop. Midas, die altijd koelbloedig is in deze situaties, plaatste zich achter de bal en wist de bal linksonder in het hoekje achter de doelman te schuiven. 1 – 0 voor de thuisploeg. Terwijl de eerste helft tegen zijn einde liep, er weinig kansen waren, hield Koen op slag van rust de bal nog uit het doel voor Taurus.

Het was rust en de mannen konden weer genieten van een lekker theetje. De kat die aan de overkant fanatiek toeschouwer speelde klom zijn balkonnetje op om een lekker drankje te halen en zich voor te bereiden op de tweede helft.

De tweede helft begon weer als de eerste, weinig kansen en veel balbezit voor Taurus. Tot de 60e minuut! De wedstrijd kantelde en het laatste half uur zou een wedstrijd worden wat we in het eerste uur niet hadden gezien vanaf de zijlijn. Het was de 60e minuut toen de keeper de bal in de handen had. Max, zo irritant als we hem kennen, liep schuin voor de keeper langs. Dat Nigel de Jong dat niet waardeerde snappen wij allemaal. Hij kon het niet laten om Max een trap te geven, waardoor hij zijn 2e geel pakte en het veld mocht verlaten. Na terug te zijn gekomen van het oktoberfest in Duitsland dacht hij het niet meer te horen, maar toch gebeurde het: Auf wiedersehen. Ook Max kreeg geel voor provoceren, wat natuurlijk volkomen terechtwas. Amper één minuut later kon de tweede man vertrekken van WIK, een vliegende tackle aan de zijlijn kon de scheids niet waarderen en er volgde weer een rode kaart. We waren 2 minuten bezig in het laatste half uur en dit was al meer dan we de eerste helft hadden gezien. 10 Minuten later, we zaten ondertussen in de 72e minuut, kon de scheids weer zijn rode kaart erbij pakken. In de hoek van het veld kwam wederom een vliegende tackle, ditmaal weer op Max, en ook hier had de scheids geen twijfel bij zijn beslissing. Zo stond WIK in een tijdsbestek van 10 minuten nog maar met 8 man op het veld. Door een onenigheid tussen de scheids en de grens besloot de scheids het spel stil te leggen en de teams naar binnen te sturen. Na 20 minuten overleg in de kleedkamer werd besloten door te voetballen, tot grote opluchting van het publiek.

Het was tijd voor de tweede 2e helft, wat je niet al te vaak meemaakt. Niet lang was er nodig om de voorsprong van nog maar 1 – 0 te vergroten. Niels Maltha schoot via de rug van de verdediger de bal linksonder in het hoekje! 2 – 0! De wedstrijd ging voort, toen met nog maar 10 minuten op de klok de voorsprong weer vergroot werd. Een corner van de ingevallen Jochem belandde op het hoofd van Niels Maltha, met nog een redding op de lijn werd het doelpunt nog even uitgesteld. Niels Maltha, na zijn kopbal gelijk weer scherp gaan staan als een echte aanvaller, schoot de rebound in het dak van het doel! Met zijn 2e zorgde hij voor de 3 – 0 voor Taurus. De wedstrijd was allang gespeeld toen, je gelooft het haast niet, de bal voor de 2e keer op de stip ging en WIK verder moest met 7 man! Een schot van buiten de 16 kwam op de verdediger zijn hand waardoor de bal niet meer richting het doel kon gaan, volgens het boekje is het dan een rode kaart. Doelpuntenmaker Midas wilde niet dat Niels de enige was met 2 doelpunten, hij ging weer achter de bal staan, koos dezelfde hoek, en trof wederom het net! Met nog een paar minuten op de klok ging de wedstrijd ten einde en floot de scheids voor de laatste keer op zijn fluitje. 4 – 0!

Zoals ik in het begin al vertelde, ‘een wedstrijd om nooit te vergeten’ met een 2e helft die in het profvoetbal niet eens voorkomt. De trotse toeschouwers van Taurus hopen dat hun team de stijgende lijn door zalzetten.
Vanaf de zijlijn uw reporter!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Taurus 8 – Nieuwekerk 6

8 (‘vo) oktober

Het was een vroege zondag middag voor de 8. Zeker voor de heren van het circus, dit was al aan ze te merken toen ze een glas water prefereerde boven een heerlijk bakkie pleur. Na de eerste opmerkingen tijdens en over de koffie zijn we op de fiets gestapt richting het SC.
Na een keurig uitgestippelde fietsroute door Philippo zijn we aangekomen op het sportcentrum en konden we eindelijk beginnen.
Na een prachtige lobpass van de tegenstander lag de 0-1 er al naar 10 minuten in.
Dit weerhield de overmacht natuurlijk niet om door te spelen. Door een schitterende steekbal van Frank ‘de tank’ op Philippo, schoot hij hem met finesse in de verre hoek, 1-1.
Tevens keepte debutant A-aron (2e keeper van taurus 1) een topwedstrijd, hij bewees zichzelf niet alleen op keepend gebied maar kapte dan ook lachend meerdere aanvallers uit tijdens de wedstrijd.
Wat hem ook de 8 bezorgde.
Ondanks dat Philippo al met 3 nominaties voor de paardenreet het veld opstapte, liet hij zich niet kennen. Na een goede lange bal van Jans op JP, legde JP de bal in Philippo’s voeten die toen de keeper keurig voorbij speelde. Tijdens deze actie klonk een fluitsignaal voor buitenspel, toch wist Philippo deze bal volledig naast open goal te schieten zoals het hoort in de kelderklassen.
Na rust zat de overmacht er vol op. Deze pot moesten ze binnen halen. De eerste aanval volgde.
Tankie kreeg de bal voor zijn voeten, helaas kan je geen goals scoren met een rollertje vanaf de 16..
Het begon er steeds meer zoals het gebruikelijke uit te zien met het motto ‘we waren te brak’.
Zo volgde al gouw een prachtige terugspeelbal van Scappie die toch net weer iets te kort was. Uiteindelijk toch weer de aanval onschadelijk gemaakt door Tim met een sliding.
Na een prachtige assist van Silke die de bal perfect stil legde voor de tegenstander en vervolgens weg stapte, zijn we nog goed weg gekomen.
Het geluk raakte op, maar helaas de conditie bij de meeste ook. De brakheid ging meer een rol spelen, zo wou Voets na 5 minuten op het veld alweer gewisseld worden.
De 1-2 vloog erin.
Naast de scheldpartij van onze pauper prae Crombag en de panna van een ronde bierfust op poten Marten, was de 2e helft even ellendig om aan te zien als het Nederlands elftal de afgelopen kwalificatiewedstrijden..
Tot slot werd de wedstrijd afgesloten met een 1-3 door een ongelukkige fout van onze debutant.
Mijn ode aan Klaas die foutloze wedstrijd heeft gespeeld, hier kunnen we in de toekomst een voorbeeld aan nemen.
Het spannendste moment van de wedstrijd was misschien nog wel de nominatie voor de paardenreet die ging tussen Philippo, Flip, Thijs en die Bap die wordt uitgestemd.
Wil je weten wie het geworden is? Kom de overmacht aanschouwen en supporten de eerstvolgende zondag!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Graaf Willem II VAC 1 – Taurus 1 [2 - 5]

De 2e competitiewedstrijd van het seizoen is gespeeld tussen Graaf Willem II VAC 1 en Taurus 1. Beide ploegen wisten de 1e wedstrijd te winnen. Om een ideale competitiestart neer te zetten moest ook deze wedstrijd gewonnen worden. Het zou toch een mooie rentree in de 3e klasse zijn van Taurus als ze in de eerste twee wedstrijden zes punten weten te behalen. Het vlaggenschip van Taurus trad aan zonder al te veel wijzigingen in de opstelling t.o.v. vorige week. Het was ideaal voetbalweer in Wassenaar. Niet te koud, niet te warm. Na het fluitsignaal van de scheids kon de wedstrijd van start gaan! Graaf Willem II zet de Taurianen meteen onder druk met veel balbezit en ze staan ver van eigen doel. Ze laten zien dat ze niks cadeau geven vandaag. In de 4e minuut verovert Taurus de bal op het middenveld. Veel spelers van Graaf Willem II staan op dat moment voor de bal, waardoor er veel ruimte ligt achter de verdediging. Dirk stuurt Niels weg in de ruimte met een mooi steekballetje. Niels is op volle snelheid maar lijkt dan opeens een beetje in te houden. Hij geeft een voorzet met links het 16-meter gebied in waar Freek de bal weet binnen te schuiven. 1-0! Wat een heerlijk begin van de wedstrijd! Een goed uitgespeelde counter en de Elitestieren staan op voorsprong. Na het 1e doelpunt zijn er weinig hoogstandjes te beleven. Tot er vlak voor rust een corner genomen mag worden door de thuisclub. De corner resulteert in een afvallende bal welke hard wordt binnengeschoten. Koen is kansloos. Zo vlak voor rust op gelijke stand komen is niet fijn. Kort daarna krijgen de Stieren nog wel een kans wanneer Niels een voorgeslingerde bal op de goal weet te koppen. Helaas weet de keeper van Graaf Willem II de bal te pareren. Er wordt gefloten voor het rustsignaal. Kort terugkijkend op de 1e helft werden goede combinaties afgewisseld met slordige passes.
Na de theepauze en de tips van trainer Willem Lok kon er weer gevoetbald worden. De scheidsrechter floot voor het begin van de 2e helft en amper twee minuten later scoorden de Stieren. Weer een vroege voorsprong na een fluitsignaal. Het was duidelijk dat de Stieren zich wilden herpakken na de rust. Een voorzet van Bas werd weggewerkt. De bal komt voor de voeten van Freek die hem met een technisch begaafde dropkick in de rechterhoek schiet. De keeper van Graaf Willem II zat er nog wel met de vingertoppen aan maar dit was niet genoeg om Taurus van een voorsprong af te houden. 1-2! Na het doelpunt gaat het spel op en neer en beide ploegen weten niet veel kansen te creëren. Wanneer er minuut 70 op het scorebord staat, zet Taurus weer een aanval op. Ditmaal speelt Bas de bal op Niels, die op zijn beurt weer de bal afgeeft aan Dirk. In de buurt van goal speelt Dirk de bal naar de 2e paal waar Max staat. Max houdt het overzicht en speelt Slimmie aan die koelbloedig weet binnen te schieten. Met nog 20 minuten te spelen komen de Stieren op een 3-1 voorsprong. Graaf Willem II gaf de moed echter niet op en maakte nog geen minuut later de 3-2. De spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd! De ploeg van Willem Lok moet alles op alles zetten om de overwinning eruit te slepen. Ondertussen wordt Jochem erin gebracht die vliegensvlug een nuttige gele kaart weet te pakken. Even later weet Jochem de bal te onderscheppen en naar Dirk te schieten. Dirk zet de versnelling in en speelt Max aan, die op zijn beurt de inmiddels gearriveerde Jochem aanspeelt. Jochem tikt de bal binnen. 2-4! Taurus lijkt dit toch niet meer uit handen te geven en de blessuretijd is aangebroken. Als kers op de taart weet Taurus ook nog de 2-5 te maken nadat Graaf Willem II alles-of-niets voetbal gaat spelen. Vanaf eigen helft gaat de bal naar voren en Max kan de bal voor open doel binnen schieten. Het Toreador werd na afloop uit volle borst gezongen en de 3 punten gingen mee naar Delft. Volgende week is WIK de tegenstander en gaat Taurus voor de 9 punten uit drie wedstrijden...

Foto: Zie Lenny Bourgondisch genieten na de overwinning!
... See MoreSee Less

View on Facebook

SEP 3 – Taurus 8

Na een schitterende overwinning op Erasmus vorige week, mocht de Overm8 vandaag weer aantreden. Na een week vol op te hebben genoten van de derde plaats (een unicum), waren er zelfs ambities meer. Zoals verwacht was de selectie ten opzichte van de week ervoor volledig anders, maar dat resulteerde niet in minder vertrouwen. De Overm8 trad weer aan in hun favoriete 4-3-3 formatie en dit resulteerde in een erg dominant begin. Na een schot van JP, zo matig dat het zelfs de keeper verraste, lag daar al binnen 10 minuten de eerste bal in het goal. Nog geen 10 minuten later was het weer JP, na een prachtige bal van Maarten, die het net wist te vinden. Wel in twee instanties, maar een spits die binnen 20 minuten 2x scoort, wat wil je nog meer? JP vond het zelf ook mooi geweest en besloot last te krijgen van zijn hamstring, waardoor Mike, de hond, de nummer 9 positie zou overnemen. Enkele minuten later kreeg de overm8 nog een domper te verwerken, ook Maarten moest er met een blessure af. Deze wissels resulteerde in wat meer chaos bij de Overm8, waardoor de laatste 15 minuten van de eerste helft weer ouderwets billen knijpen was. Frank, spelend in de prachtige paardenreet, deed een verwoedde poging om hem deze week nogmaals te verdienen. Zijn prachtige steekpass op de spits van de tegenstander resulteerde in een levensgrote kans, totdat daar onze Rikkert, als een roodharige duvel uit een doosje, met een fantastische tackle de bal veroverde. Het kon niet anders dan dat het alsnog fout zou gaan, en zo werd er 5 minuten voor rust een pingel tegen gegeven. Maurits tikte even subtiel een balletje aan met zijn handen, waarna de bal resoluut op de stip werd gelegd door de scheidsrechter. Een onorthodoxe penalty, snoeihard en dwars door het midden, verraste gelegenheidskeeper Sebastiaan, waardoor er met een 2-1 voorsprong thee gedronken werd.

Gezien het slechte einde van de eerste helft werd er besloten om weer de 4-4-2 formatie te gaan spelen, want als je meerdere systemen beheerst, ben je natuurlijk gek om dat niet te gebruiken. Helaas moest Postbode Jeppie wel achterblijven op de bank, ook zijn spieren konden het kunstgras niet aan. Ondanks deze tegenvaller werd er fantastisch begonnen aan de tweede helft, waardoor SEP weer onder druk stond. Na wat geklungel linksachterin, stond het uit het niets 2-2. Sebastiaan stond wat ver van zijn lijn, waarna de voorzet van de tegenstander op fabelachtig wijze het doel in waaide. Toch bleef het koppie omhoog en er werd gevochten voor elke meter. Helemaal thuis in zijn rol als aanvoerder nam Frank het voortouw, uit zijn prachtige solo kwam een strakke voorzet voor het goal, die door de alerte Norrit werd binnengelopen. De Overm8 had de voorsprong weer in handen en het was nog maar een kwestie van de voorsprong consolideren. Deze voorsprong duurde niet al te lang, een corner van de tegenstander werd weggewerkt, de bal werd door hen opgevangen en strak linksboven binnen geschoten, 3-3. De wedstrijd bleef hierna een tijdje op en neer gaan, maar de vermoeidheid begon in te slaan. Bij een volgende corner werd de bal door Maarten met de buik aangenomen, maar de scheidsrechter zag hier toch echt een handsbal in, waardoor de bal weer op de stip ging. Ook bij deze penalty werd Sebastiaan kansloos gelaten en het was weer 4-3. Iedereen was vastberaden om niet met een verlies naar huis te gaan en er werd meteen weer volop gestreden voor de 4-4. Met nog zo’n 5 minuten te spelen kregen we een vrije trap mee op een meter of 20 van de goal, een perfecte mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Maarten zocht het hoofd van Bosma, deze kopte door en de bal kwam in de kluts voor de voeten van Rutger, koelbloedig als hij is rondde hij dit schitterend af voor de 4-4. Maar zoals altijd zat het de Overm8 weer niet mee, de scheidsrechter zag hier toch echt buitenspel in, tot ieders verbazing aangezien dit praktisch onmogelijk was. Ondanks veel protesten bleef de scheidsrechter bij zijn besluit, waardoor we uiteindelijk toch zonder punten naar huis gingen. Kop op mannen, volgende week kunnen we het thuispubliek weer vermaken tegen Nieuwerkerk!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Taurus 8 – Erasmus 3

Daar waar de overmacht nog schitterde in afwezigheid bij het bekertoernooi, is ook voor Taurus 8 eindelijk het voetbal seizoen begonnen afgelopen zondag 24 september. Na een bewogen transferperiode in de zomer kende de selectie een aantal nieuwe gezichten. Na een ruildeal met het moederschip hebben we Pim Crombag mogen verwelkomen in de selectie. Zo denkt het technisch hart toch voldoende commissie-ervaring in huis te hebben voor het komende seizoen na het afscheid van Thomas Gertsen. The old Preases in, the new Preases out. De komst van Rutger de Waard hing al langer in de lucht en ook Rutger maakte zijn debuut zondag. Na een pover seizoen zonder echte nummer 9 is er nu in de vorm van JP Simons een nieuwe spits aangetrokken. Naast ervaring en kwaliteit is er ook gezocht naar talent en zondag heeft Robbert Friendwijk zijn eerste minuten mogen maken voor de overmacht. Met een beetje extra commissie-ervaring of de juiste verticale heeft hij wellicht in zich om uit te groeien tot een vaste kracht.

De overmacht trad aan in de welbekende 4-4-2 Diamond formatie. Normaliter streeft de overmacht er naar om attractief en aanvallend voetbal te spelen voor de toeschouwers in een 4-3-3 formatie. Echter werd er gekozen voor een extra mannetje op het middenveld vanwege de nodige 21-diners en een gebrek aan conditie bij een aantal. Dit zorgde al vroeg in de wedstrijd voor een overwicht en veel balbezit. Na een kleine 25 minuten spelen wist Taurus 8 het balbezit om te zetten in kansen. Nadat Robbert op de keeper stuitte en ook zijn rebound niet in het doel belandde, probeerde Rutger het van een afstandje. Het schijnt dat er nog steeds naar de desbetreffende bal gezocht word. Na goed druk zetten van de overmacht onder leiding van Maarten, werd het 1-0 door een hard schot in de verre hoek van Maarten zelf. Net voor rust kreeg de overmacht ook nog een pingel mee. Na goede combinaties op het middenveld werd JP weggestuurd. Na een paar snelle voetbewegingen werd JP onderuit gehaald en mocht hij zelf de pingel nemen. Deze werd onberispelijk binnengeschoten en zo werd een gerust met 2-0 voorsprong. In het begin van de tweede helft ging de overmacht door waarmee het begonnen was, hoog druk zetten en goed combinatie voetbal. Halverwege de tweede helft werd een feilloze vrije trap van Philippe, a.k.a Postbode Scheppie, kiezelhard binnengekopt door Frank. De fluwelen trap techniek van Philippe werd later beloond met het winnen van de 8. De laatste 20 minuten waren conditioneel erg zwaar en daarom ook niet om aan te zien. De panna van Frank was een van de weinig hoogstandjes van het einde van de wedstrijd. Helaas moest hij de actie daarna bekopen met een afschuwelijke charge en moest hij springen voor zijn leven. Door zijn ploeggenoten (lees Mike) werd dit echter anders gezien en kreeg hij de paardenreet voor een fopduik.

Al met al was het een mooie competitie start voor de overmacht. Een keurige 3-0 overwinning met zo nu en dan erg sterk combinatie voetbal. Aankomend weekend reist de overmacht af naar SEP 3 en wordt hopelijk de strijd om het kampioenschap voortgezet.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Met trots presenteren wij de nieuwe shirtsponsor: Sporthuis Ruisch! Vanaf morgen zijn Taurus 1, 2, 6, 8 en Taura 1 in deze shirts te bewonderen.

Wist je dat leden van Taurus 10% korting krijgen bij de aankoop van voetbalschoenen bij Sporthuis Ruisch (Choorstraat 2, Delft)? Check ook www.sporthuisruisch.nl.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Beste Taurusleden,

Heb jij ook altijd al gedacht, ik wil in de selectie voetballen? Heb jij ook Taurus 1 en 2 zien promoveren en ben je wel toe aan een uitdaging?

Doe dan mee aan de open selectietrainingen!

Van week 33 tot en met week 35 zullen er op de woensdagen en vrijdagen open trainingen zijn. Dus mocht je komend seizoen in Taurus 1 of Taurus 2 willen spelen, kom dan meetrainen en kijk of je het niveau aan kan! De eerste training zal komende woensdag 16 Augustus zijn. De tijden van de trainingen zijn als volgt:

WEEK 33:
- Woensdag 16 Augustus: 19:00 – 20:30 uur
- Vrijdag 18 Augustus: 19:00 – 20:30 uur
WEEK 34:
-Woensdag 23 Augustus: 20:00 – 21:30 uur
-Vrijdag 25 Augustus: Geen training
WEEK 35:
- Woensdag 30 Augustus: 20:00 – 21:30 uur
- Vrijdag 1 September: 19:00 – 20:30 uur

Omdat de nieuwe velden bij het sportcentrum vanaf 23 Augustus pas beschikbaar zijn, zullen de trainingen van week 33 plaatsvinden bij DVC Delft. Het adres van DVC Delft is Brasserskade 238.

Hopelijk tot dan!
... See MoreSee Less

View on Facebook